OKTOBER 2020 | NUMMER 1

Hoe hou jij je Employer Brand intact bij een reorganisatie?

Het is best wel een uitdaging om je employer brand intact te houden bij reorganisatie. Vertrekkende medewerkers zijn verdrietig en soms boos. Hoe zorg je er voordat ze met een positief gevoel terugkijken?
Natuurlijk wilt elke organisatie goed afscheid nemen van boventallige medewerkers. Het is lastig maar blijf in contact ook na het vervelende nieuws is verteld, denk bijvoorbeeld aan mailtjes en telefoontjes. Geef mensen ook even de tijd om eraan te wennen. Wees helder maar beëindig nog geen WhatsApp groepen, projecten of hybride teamverbanden.

Soms heeft het zelfvertrouwen heeft een aardige dat opgelopen een mooie warme aanbeveling kan wonderen doen. Ook het stimuleren van contacten met collega’s kan het gevoel geven dat men niet de cold shoulder krijgt. Maar dat er juist ruimte is voor een warm afscheid.
Tot slot, is het belangrijk om een partij voor de outplacement in de armen te nemen die vlot perspectief creëert op een nieuwe baan en precies weet wat er op de arbeidsmarkt speelt.


Het nieuwe normaal

In deze tijd van corona, zijn de meesten bedrijven overgeschakeld naar het online vergaderen en het werken vanuit huis. In dat licht zou het zonde zijn als het outplacementtraject wordt uitgesteld, omdat men elkaar fysiek niet meer mag zien of dat het traject wordt terug gebracht naar af en toe wat online coaching.

Wij bieden een volledig online outplacementtraject aan, met webinars, coaching, gamification en een online community. Het platform is de plek waar medewerkers altijd terecht kunnen voor ondersteuning, waardoor ze op een efficiënte en
laagdrempelige wijze aan hun toekomst
werken.Kennismaking met OutplacementOnline