english

WELCOME

OutplacementOnline: het moderne en frisse alternatief voor outplacement

OutplacementOnline biedt online en innovatieve outplacementdiensten aan, met onder andere webinars, online coaching, community en gamification.

We spelen in op verschillende ontwikkelingen. Life long employability bij één werkgever neemt namelijk sterk af. Zou het een goed idee zijn om het outplacementaanbod voor medewerkers uit te breiden, passend bij deze ontwikkeling? Dat betekent outplacement anno nu; passend voor medewerkers die zich in het begin, midden of herfst van hun loopbaan bevinden.

Het platform van OutplacementOnline is 24/7 bereikbaar. De kandidaat kan daardoor makkelijk aan de slag en bepaalt zelf hoe intensief het traject is -vanuit huis en wanneer het uitkomt.

Webinars worden wekelijks aangeboden en verschillende diensten zijn continu beschikbaar, zoals het assessment-oefencenter, de banenzoekmachine en de inzet van gamification. Dit betekent dat de kandidaat veel vlotter een nieuwe uitdaging vindt.

Door het online concept en de slimme inzet van techniek kunnen we 30% tot 40% kostenreductie realiseren ten opzichte van traditionele outplacement, zonder verlies van kwaliteit. Wij begrijpen als geen ander dat een vlotte, maar gedegen stap in de loopbaan heel belangrijk is. Niet zozeer een lang en zwaar traject, maar effectief en passend.

Hoe onderscheiden wij ons:

 • Mooie aanvulling op huidig outplacementaanbod voor medewerkers.
 • Efficiënt en innovatief.
 • Door innovatie een reductie in outplacementkosten.

 

THE PLATFORM

OutplacementOnline biedt als eerste een innovatieve, online dienstverlening via een platform dat volledig interactief is.

Het platform van OutplacementOnline is 24/7 beschikbaar; dat betekent dat men aan de slag kan wanneer het uitkomt. Tijdens de intake zal er kennisgemaakt worden met het platform en worden alle functionaliteiten uitgebreid toegelicht. We hebben gekozen voor een toegankelijke opzet, zodat elke professional ook gemakkelijk zelfstandig aan de slag kan.

Elke kandidaat heeft een unieke set van vaardigheden, karaktereigenschappen en wensen. Dit is dan ook het vertrekpunt van elk traject. Het wordt ondersteund met allerlei diensten die vanuit het platform worden aangeboden. Er kan gebruik gemaakt worden van:

 • De online community
 • Assessment-oefencenter
 • Verschillende webinars
 • Online coachsessies
 • Gamification
 • Arbeidsmarktkansen-monitor
 • Personal Branding
 • Sollicitatievideo
 • Online inspiratiesessies met ervaren professionals

 

Samen met de coach wordt er een proces uitgestippeld, maar een kandidaat kan ook zelf het traject samenstellen.

OVER OO

Innovatie in outplacement

Wij zijn het bureau voor innovatieve online outplacement, met een volledig interactieve dienstverlening. De verandering in behoefte van kandidaten en organisaties enerzijds en de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt anderzijds, hebben aan de basis gestaan van OutplacementOnline.

Uit onze praktijk bleek dat kandidaten naar de toekomst wilden kijken en ook graag gefaciliteerd wilden worden in het zelfstandig aan de slag gaan met het traject. Daarnaast was er ook nieuwsgierigheid naar de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en hoe men daar het best op kon inspelen. Het gebruik van online tools en de introductie van innovatieve diensten werd enthousiast door onze kandidaten ontvangen. Naar aanleiding van deze feedback en nieuwsgierigheid zijn we ons steeds meer bezig gaan houden met innovatie in outplacement. We zijn steeds meer diensten online gaan aanbieden om de brug te slaan tussen onze kandidaten en de huidige arbeidsmarkt. Vervolgens hebben we de stap gezet naar een volledig online concept.

Outplacement en de behoefte van kandidaten anno nu.

We hebben ervaren dat dit innovatieve concept goed aansluit op de belevingswereld van outplacementkandidaten anno nu. Tegenwoordig speelt internet een aanzienlijke rol in ons leven, zowel privé als professioneel. De smartphone is niet weg te denken, er wordt veel online geshopt, men heeft vaak verschillende abonnementen zoals Netflix en Spotify. Wij hebben simpelweg de connectie gemaakt tussen de online gewoontes en gebruiken enerzijds en de online arbeidsmarkt anderzijds. Daarnaast blijkt in de praktijk dat kandidaten het gevoel hebben dat wij tegemoetkomen aan de behoefte die zij hebben ten aanzien van begeleiding in outplacement.

Verder vinden deze professionals sneller een nieuwe uitdaging en worden ze ook begeleid in het aanbrengen van focus en het zetten van de stip aan de horizon. Volgens onze kandidaten zit daar een grote meerwaarde.

OutplacementOnline is opgebouwd vanuit de organisatiepsychologie. De coaches en webinar-specialisten zijn van hoog niveau en hebben zich bewezen in de markt.

HOE WERKT HET?

Wanneer de kandidaat wordt aangemeld of zich aanmeldt voor een traject, krijgt hij inloggegevens voor het platform en kan hij alvast even rondkijken. Vervolgens krijgt de kandidaat een uitnodiging voor een online intake. Tijdens de intake wordt de kandidaat wegwijs gemaakt op het platform.

Aan de hand van de intake zal de kandidaat gematcht worden met een coach binnen OutplacementOnline. Een belangrijk aspect voor het slagen van het traject is de klik tussen kandidaat en coach. We besteden daar veel aandacht aan.

De kandidaat kan op twee manieren de dienstverlening van OutplacementOnline inzetten. Samen met de coach kan er een traject worden ingericht wat past bij de situatie en de wensen voor de toekomst. Daarnaast kan men ook kiezen om zelf het traject in te richten en zelf te beslissen over wanneer men gebruik maakt van de diensten in het platform.

Tegenwoordig is het belangrijk dat er leiderschap over de eigen loopbaan wordt genomen. Door de manier waarop we de trajecten aanbieden bij OutplacementOnline, faciliteren we het regisseren van het eigen proces en het bepalen van de koers.

WERKEN BIJ

MEDEWERKERS 

Stand out in the crowd, daar richten we ons op bij OutplacementOnline en dat is volgens ons voor iedereen weggelegd. Iedereen is uniek en heeft zijn eigen set van kwaliteiten en vaardigheden. Nu is het zaak om dat ook voor het voetlicht te brengen bij een volgende werkgever.

Bij OutplacementOnline richten we ons op een duurzame stap in je loopbaan. Je zit aan het begin, het midden of de herfst van je carrière en er is zoveel mogelijk. Graag onderzoeken we samen met jou wat die mogelijkheden zijn en hoe jij je loopbaan op een goede manier kan vervolgen. Betekent dit een overstap naar een andere branche, functie of het ondernemerschap? Wij staan voor je klaar. Nu is het jouw kans om niet in je volgende baan te rollen maar een gedegen keus te maken op basis van jouw unieke set van eigenschappen. Deze eigenschappen brengen we samen met jou in kaart, zodat jij dit vervolgens bij jouw nieuwe werkgever goed kan overbrengen.

Waarom kiezen voor OutplacementOnline?

 • Regie over jouw proces.
 • Innovatief traject waardoor je sneller een baan vindt.
 • Samen zetten we jouw stip aan de horizon.
 • Platform 24/7 beschikbaar.
 • Vanuit huis aan de slag.
 • Online community waar je aan kan sluiten.

ORGANISATIES

Innovatie voor elke kandidaat beschikbaar

Als werkgever wil je graag op een goede manier afscheid nemen van vertrekkende medewerkers. Bij voorkeur met een passend outplacementtraject, zodat beide partijen een goed gevoel overhouden aan de samenwerking en de medewerker een vlotte en goede start kan maken bij een volgende werkgever. Dan ben je bij OutplacementOnline aan het goede adres. Wij bieden een innovatief en interactief online outplacementtraject. Door de opzet van het traject vinden kandidaten vlotter een baan en kunnen ze anticiperen op de ontwikkelingen in de arbeidsmarkt. Wij vinden het belangrijk dat innovatie in outplacement voor elke kandidaat beschikbaar is.

De laatste tijd is de arbeidsmarkt erg veranderd. Enkele jaren geleden begon de flexibilisering en nu is er sprake van een groter wordende krapte. Als werkgever heb je steeds vaker te maken met de slag om talent. Dan moet de employer brand kloppen en moeten die gewilde professionals bij jouw organisatie willen werken. Bij employer branding hoort niet alleen marketing, maar ook ambassadorship van medewerkers en oud-medewerkers.

Passende outplacement draagt bij aan uw employer brand

Veel organisaties maken gebruik van traditionele outplacement. Wij denken dat deze outplacement voorlopig ook nog blijft bestaan voor medewerkers die afscheid nemen na een lang dienstverband. Echter zou het goed zijn voor uw employer brand om voor alle medewerkers een kwalitatief hoogwaardig en passend traject aan te bieden. Niet opnieuw leren solliciteren, maar planning en verdere inrichting van de carrière. Minder nadruk op het verkleinen van de afstand tot de arbeidsmarkt, maar meer een vlotte beweging naar een nieuwe baan. Zodat alle oud-medewerkers met een goed gevoel terugkijken op het afscheid en uw organisatie zullen aanbevelen bij potentiele werknemers.

Ontwikkelingen in de markt verwerken we feilloos in onze dienstverlening ten bate van onze kandidaten.

OutplacementOnline begrijpt het belang van uw employer brand en draagt hier graag aan bij.

Bent uw nieuwsgierig geworden naar het platform? We maken graag een vrijblijvende afspraak om de mogelijkheden toe te lichten.

BLOG

 Vind ons op

 Vind ons op

 Vind ons op

CONTACT

TELEFOON NR     010 3076346

ADRES     Weena 690 I 3012CN Rotterdam

EMAIL     info@outplacementonline.nl

CONTACT FORMULIER

Nieuwsgierig naar onze dienstverlening? Bel ons op nummer 010 - 3076346, mail naar info@outplacementonline.nl of vul het contact formulier in. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Copyright 2020 by outplacementonline

× Hi! Hoe kunnen we je helpen?